Kina najavljuje zakon za Hongkong

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 15:31

Kina najavljuje zakon za Hongkong

Kina najavljuje donošenje zakona za Hongkong kao odgovor na prošlogodišnje, često nasilne prodemokratske demonstracije i najteže nemire od povratka Hongkonga pod suverenitet Kine 1997. godine, izvestio je Saout Čajna morning poust, a prenosi Rojters.

Neimenovani izvor kineskog dnevnika izjavio je da će zakonom biti zabranjeni secesija, strano mešanje, terorizam i sve druge separatističke aktivnosti usmerene na rušenje centralne vlasti i strano mešanje u unutrašnje stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivše britanske kolonije.

Demonstranti u Hongkongu ovu najavu ocenjuju kao grubo mešanje kineske Komunističke partije u autonomiju Hongkonga, ali zvanični Peking negira ove optužbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SA KINOM NEMA ŠALE: Stanje u Hongkongu neće biti isto - sprema se novi zakon, nema više stranog uticaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020

Demonstranti u Hongkongu ovu najavu ocenjuju kao grubo mešanje kineske Komunističe partije u autonomiju Hongkonga, ali zvanični Peking negira ove optužbe...Kina najavljuje donošenje zakona za Hongkong kao odgovor na prošlogodišnje, često nasilne prodemokratske demonstracije i najteže nemire...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U ČELIČNOM STISKU PEKINGA Kina najavila kontoverzan zakon za Hong Kong: Zabrana svih separatističkih aktivnosti

Izvor: Blic, 21.Maj.2020

Kina najavljuje donošenje zakona za Hong Kong kao odgovor na prošlogodišnje, često nasilne prodemokratske demonstracije i najteže nemire od povratka Hong Konga pod suverenitet Kine 1997. godine, izvestio je danas "Saut Čajna morning post", a prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.