Kina i SAD zajedno protiv klimatskih promena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 08:41

Kina i SAD zajedno protiv klimatskih promena

Kina i Sjedinjene Američke Države su se složile da plan o jačoj borbi protiv klimatskih promena bude predstavljen pre nove runde međunarodnih pregovora na kraju godine, saopštile su danas ove dve države u zajedničkom saopštenju, preneo je Rojters.

Zajednička izjava se pojavila posle šangajskog susreta kineskog izaslanika za klimu Sije Dženhua i njegovog kolege iz SAD Džona Kerija, koji je održan u četvrtak i petak, saopštilo je kinesko ministarstvo za životnu sredinu.

Kina i SAD su se dogovorile i da razgovaraju o smanjivanju štetnih gasova, a sporazum obuhvata bolje skladištenje energije, uglja i hidrogena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD i Kina se obavezale na saradnju oko rešavanja klimatske krize

Izvor: Beta, 18.Apr.2021

SAD i Kina obavezale su se da će saradjivati po pitanju klimatskih promena, saopštile su noćas dve zemlje posle posete američkog izaslanika o klimi Džona Kerija Šangaju."SAD i Kina obavezuju se da će saradjivati medjusobno i sa drugim zemljama u suočavanju sa klimatskom krizom, koja treba da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.