Kina: Sa SAD razgovori na principima obostranog poštovanja

Izvor: B92, 07.Mar.2021, 10:37

Kina: Sa SAD razgovori na principima obostranog poštovanja

Visoki kineski diplomata Vang Ji rekao je danas da je Peking spreman da razgovara sa SAD na principima obostranog poštovanja.

Usput je izrazio nadu da će Vašington što pre ukloniti "nerezonske restrikcije" koje sprečavaju saradnju.

Prošle nedelje je predsednik SAD Džo Bajden naglasio "rastuće rivalstvo sa Kinom" kao glavni izazov sa kojim se susreće Amerika, dok je jedan od njegovih vodećih diplomata opisao azijsku državu kao "najveći politički test" veka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Državni savetnik Vang je rekao da Kina i SAD moraju da se zalažu za zdravo rivalstvo, kao i da ne upiru prstom jedni u druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina odbija da pregovara o statusu Tajvana

Izvor: B92, 07.Mar.2021

Visoki kineski diplomata Vang Ji danas je rekao da nema prostora za kompromis oko statusa Tajvana, koji Kina smatra svojom teritorijom, preneo je Rojters...Kina se nada da će kod nove američke administracije brzo videti razlaz sa politikom stare administracije oko pitanja Tajvana, naveo je Vang na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.