Kim mrtav pijan naredio ubistva

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim "mrtav pijan" naredio ubistva

London, Pjongjang -- Mladi lider Severne Koreje Kim Džong Un (30) bio je jako pijan kada je naredio pogubljenje dvojice bliskih saradnika njegovog pre 12 dana pogubljenog teče.

Kako piše britanski "Dejli Mejl" Kim je naredio da se ubiju poslanici Ri Rjong Ha i Džang Su Gil, jer su "isuviše bili spori u ispunjenju naređenja".

Dvojica članova Radničke partije ubijeni su u novembru, kada je započela čistka u vrhu severnokorejske vlasti, da bi se osigurala Kimova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevlast.

Oni su predsednika Severne Koreje, najverovatnije, uznemirili, jer nisu brzo odreagovali kada im je rečeno da predaju profitabilni posao u ruke vojsci.

Dvojica zvaničnika bila su u najbližem krugu od osam saradnika pogubljenog Džang Song Teka, teče i političkog oca aktuelnog severnokorejskog vođe. Džang se teretio sa 24 tačke optužnice, uključujući zloupotrebu položaja i "sanjanje drugačijih snova" od režima.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim "mrtav pijan" naredio ubistva

Izvor: Akter, 24.Dec.2013

Mladi lider Severne Koreje Kim Džong Un (30) bio je jako pijan kada je naredio pogubljenje dvojice bliskih saradnika njegovog pre 12 dana pogubljenog teče

Nastavak na Akter...

Kim Džong-un pobio tečine saradnike sa 6 protivavionskih topova

Izvor: NaDlanu.com, 24.Dec.2013

Lider Severne Koreje dokazao je još jednom zašto je jedan od najnemilosrdnijih diktatora na svetu. Prema najnovijim informacijama dvojicu glavnih saradnika, nedavno ubijenog teče, pobio je protivavionskim topovima...Kim Džong un naredio je da se ispred njih postroji cela jedna baterija.Podsetimo,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.