Kilometarska kolona na Kelebiji

Izvor: B92, 18.Sep.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarska kolona na Kelebiji

Više od 200 kamiona formiralo je kilometarsku kolonu na izlazu iz Srbije na Graničnom prelazu Kelebija.

Vozači koji pristižu jedan po jedan na teretni terminal kažu da su čekali više sati na prelaz granice, neki čak i od ponoći. Dodaju da su snabdeveni dovoljnim količinama hrane i vode.

Kako je Tanjugu izjavio komandir stanice Granične policije Subotica Zoran Novak, na izlaz iz Srbije se čeka šest sati, a na ulazu tri po do četiri sata.

Njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << služba preusmerila je sve svoje kapacitete sa prelaza Horgoš na Kelebiju, gde su uspostavljene i fitosanitarna kontrola i špediterske službe na izlazu, odnosno ulazu u Srbiju.

U skladu sa propisima i integrisanim upravljanjem preduzeli smo sve adekvatne mere za organizaciju rada Graničnog prelaza Kelebija, odnosno za promet teretnog saobraćaja. Angažovane su sve službe – od fitosanitarne, veterinarske, pa čak i špedicije”, rekao je Novak Tanjugu.

Putnički i autobuski saobraćaj odvija se naizmenično, suprotnom trakom, uz asistenciju saobraćajne policije, a na ulazu i izlazu iz zemlje nema dužih zadržavanja.

Nakon zatvaranja prelaza Horgoš 1 i 2, kao i Bačkih Vinograda, vozačima putničkih vozila su na raspolaganju i prelazi DJala i Bajmok, kao i Bački Breg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.