Kikini dani: „Cvet jednakosti” za Nataliju Vidić

Izvor: RTS, 19.Mar.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikini dani: „Cvet jednakosti” za Nataliju Vidić

U Užicu su sinoć završeni 6. Kikini dani - manifestacija kojom Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga čuva sećanje na svoju članicu Tijanu Kiku Petrović. Deo manifestacije su i konkursi novinarskih priča i srednjoškolskih literarnih radova. Najviše priznanje na novinarskom konkursu „Cvet jednakosti” dodeljeno je Nataliji Vidić, novinarki užičkog dopisništva RTS.
Život im je postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << barijere, ali se s njima hrabro nose, s osmehom, optimizmom, snagom duha. „Cvet jednakosti” za njih je simbol života i sećanja na Kiku koja je svojom pozitivnom energijom spajala i okupljala ljude, prateći svoju misiju.
 
„Iz godine u godinu je sve vidljivije da tu nema puno simbolike koliko se o tome priča kada se govori o ‘Kikinim danima’ koliko ima stvarnosti, jer ono što je ona negde pozicionirala kao nove putanje radeći u razvoju udruženja, u sagledavanju načina za unapredjenje položaja osoba s invaliditetom pre desetak godina i više to je ono kako se danas mi krećemo", kaže Čedomir Cicović Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga.
Cvet jednakosti je fina nit koja je povezala i novinarske radove koji su na ovogodišnji konkurs stigli iz 17 redakcija. Najbolja televizijska i sveukupna priča koja je nagrađena „Cvetom jednakosti” autorke Natalije Vidić govori o ocu koji je za svoju ali i svu decu sveta s autizmom osmislio 40 igrica. 
Tragom Kikine energije, i ove godine su srednjoškolci pisali kako oni vide tu jednakost, a najbolji među njima je Nikola Milovanović, užički gimnazijalac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.