Kikinđani u beogradskoj zimskoj školi trčanja

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinđani u beogradskoj zimskoj školi trčanja

Škola trčanja „Beograd” postoji u deset gradova Srbije. Tokom tri šestomesečna semestra u Kikindi, 40 polaznika istrčalo je neku trku od 5, 7, 10 kilometara ili polumaraton. U toku je upis u zimski semestar.
Kikinđanka Silvija Injac, vaspitačica i majka dvoje dece, uživa da pravi torte za rodbinu i prijatelje, a od decembra prošle godine pronašla je novo zadovoljstvo - trčanje. Sa nekoliko poznanika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << različitih zanimanja i uzrasta upisala je Zimsku školu trčanja.

„Od prvih dvesta metara koje sam jedva istrčala, posle mesec dana sam uspela da pretrčim deset kilometara”, kaže Silvija. „To mi je bilo neverovatno, zbog toga sam i prijavila beogradski polumaraton i onda je sve krenulo - društvo, ekipa. Taj prvi polumaraton, to je nešto što nas je baš onako vezalo.”
Silvijinu prijateljicu Natašu Vučkovac trčanje čini srećnom i u njemu je kaže, našla lek protiv stresa:
„Postigla sam mnogo, postigla sam mir u sebi, jednu unutrašnju ravnotežu, postigla sam to da upoznam divne ljude koji me samo podstiču da idem dalje i dalje a što se tiče ovih sportskih uspeha, koji su mi manje važni ali su posledica ovog našeg druženja sportskog su dva polumaratona i nekoliko trka na 5 i 10 kilometara uspešno istrčanih.”
Škola trčanja „Beograd” nije klasični fitnes program, jer se u njoj grade prijateljstva i jačaju veze sa trkačima iz drugih gradova, ističe Marko Terzin, trener:
„Ovo je više neka vrsta izazova. Nije poenta da trenirate tri meseca a projekat traje pet meseci pa posle da odustanete. Ko krene, treba da završi do kraja, da istrči trku.”
Zimski semester Škole trčanja u Kikindi traje do prvog maja iduće godine, a finalni deo je učešće na Beogradskom maratonu, gde će Kikinđani trčati polumaraton i „Trku zadovoljstva”.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.