Kikinda na sajmu turizma u Budimpešti

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikinda na sajmu turizma u Budimpešti

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti predstavilo se oko petsto izlagača iz trideset država. Ove godine na pokrajinskom štandu i opština Kikinda predstavila je svoju turističku ponudu.

Oko petsto izlagača iz trideset država predstavilo se na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti.

Učesnici sajma su godinama Turističke organizacije Srbije i Vojvodine i pojedine opštine. Ove godine na pokrajinskom štandu i opština Kikinda predstavila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je svoju turističku ponudu.

Opšti je utisak da je opština Kikinda na adekvatan način predstavljena u kulturnom, društvenom i privrednom domenu.

Miodrag Bulajić, član Opštinskog veća Kikinde, objasnio je da je cilj njihovog nastupa da potencijalnim investitorima ukažu na prirodne resurse i potencijale opštine i da ih upoznaju sa slobodnim lokacijama, kao i sa budućom agroindustrijskom zonom.

"Pored toga, želimo da ukažemo na postojanje geotermalnih izvora, veoma bitnih za privredni razvoj naše opštine, i na mogućnosti seoskog i lovnog turizma", kaže Bulajić.

Na sajmu je konstatovano da svake godine sve više mađarskih turista posećuje Srbiju. Ali, ti gosti, kako kaže Oto Kišmarton, ministar savetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, dolaze uglavnom u Vojvodinu i to na samo dva-tri dana.

"Mislim da bi naša država trebalo da poradi na tome da mađarski turisti dolaze i u većem broju i na ostaju duže", dodaje Kišmarton.

Željka Pudar iz Turističke organizacije Srbije, kaže da je broj turista iz Mađarske porastao za 26 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali da su to  uglavnom individualne, a ne organizovane posete.

"To znači da bi turistička privreda trebalo više pažnje da obrati na tu činjenicu", smatra Pudar.

Pažnju posetilaca sajma privukao je nastup ADZNM "Gusle", a pored toga, Kikinđani su u Mađarskoj predstavili svoju najstariju i najveću turističku manifestaciju "Dani ludaje". Kostimirani učenici škole "Feješ Klara" na sajmu su delili promotivni materijal na više jezika,a u program je bio uključen i Savez Srba Mađarske.

rts.kikinda@rts.rs

+381 230 439 745

                                  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.