Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev:"Direktna invazija Rusije na Ukrajinu"

Šef ukrajinske Nacionalne službe sigurnosti, Valentin Nalivajčenko saopštio je danas da je ulazak ruskog konvoja kaminiona na ukrajinsku teritoriju predstavlja "direktnu invaziju" Rusije na Ukrajinu.

Nalivajčenko je ipak dodao da Kijev neće koristiti silu u naporima da izbjegnu bilo kakvu "provokaciju".

Ruski humanitarni konvoj prešao je ukrajinsko-rusku granicu bez odobrenja Kijeva i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog crvenog krsta, citirao je ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Interfaks izvore iz ukrajinske vlade.

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko rekao je da je na njihovu teritoriju ušlo 90 kamiona iz Rusije bez odobrenja, krešeći tako sporazume izemeđu Ukrajine i Rusije.

I Reuters i AP izvještači s lica mjesta na granici navode da je konvoj prešao granicu u pratanji manjeg broja proruskih pobunjenika.

Ukrajina se plaši da bi u humanitanom konvoju moglo biti i oružje za proruske pobunjenike na istoku Ukrajine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Prošao konvoj? Pa to je invazija Rusije!"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2014

Prvi kamioni iz ruskog humanitarnog konvoja prešli su ukrajinsku granicu gde su više od nedelju dana čekali inspekciju Kijeva, koji je prelazak kamiona u Ukrajinu ocenio kao invaziju. Prvi kamioni iz ruskog humanitarnog konvoja stigli su u Lugansk. Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova saopšteno...

Nastavak na Vesti-online.com...

SB UKRAJINE: Ulazak ruskog humanitarnog konvoja je direktna invazija

Izvor: Kurir, 22.Avg.2014

Radi se o vojnim vozilima pod pokrićem Crvenog krsta, tvrdi Valentin Nalivajčenko; MIP Ukrajine osudio ulazak humanitarnog konvoja, ali obećao mu bezbedan prolaz..MOSKVA/KIJEV - Šef Službe bezbednosti Ukrajine Valentin Nalivajčenko izjavio je da je ulazak ruskog humanitarnog konvoja u Ukrajinu...

Nastavak na Kurir...

Ešton: Ulazak ruskog konvoja je narušavanje ukrajinske granice!

Izvor: Kurir, 22.Avg.2014

Ukrajinske vlasti saopštile su da je Rusija, odlukom da pošalje konvoj preko granice, izvršila direktnu invaziju na njenu teritoriju..BRISEL - Odluka Rusije da pošalje konvoj s humanitarnom pomoći preko granice u istočnu Ukrajinu, bez odobrenja Kijeva ili pratnje međunarodnih posmatrača, predstavlja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.