KiM: Kamenovana škola u Lipljanu

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Kamenovana škola u Lipljanu

Nepoznate osobe kamenovale su u noći između nedelje i ponedeljka Osnovnu školu “Braća Aksić“ u Lipljanu, povređenih nema, a na školi je polomljeno jedno staklo.

Škola “Braća Aksić“ nalazi se u delu u kome mahom žive Albanci i jedina je škola u kojoj se, zbog pijačnog dana, ponedeljkom ne obavlja nastava.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji, koja je izvršila uviđaj.

Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Petković rekao je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio Gračanicu da ovo nije prvi put da se škola nađe na udaru vandala i dodao da se pritisak na preostale Srbe u Lipljanu neprestano vrši kako bi oni nestali iz ovog grada.

"Ovo se uvek dešava kada nastaju bilo kakve provokacije, bez obzira da li se radi o nekakvoj utakmici ili sukobima, kao što je ovih dana slučaj u Makedoniji. Srbi su preplašeni i traže da se počinioci evidentiraju i privedu licu pravde. Tražimo zaštitu od predstavnika međunarodne zajednice, jer se osećamo nesigurno u svom gradu“, rekao je Petković.

U Lipljanu nastavu na srpskom jeziku pohađa oko 60 osnovaca. Do početka sukoba na Kosovu 1999. godine u Lipljanu je živelo oko 6.000 Srba, danas ih je opstalo oko 500.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamenovana škola “Braća Aksić” u Lipljanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2015

Nepoznate osobe kamenovale su u noći između nedelje i ponedeljka Osnovnu školu “Braća Aksić” u Lipljanu, povređenih nije bilo a na školi je polomljeno jedno staklo...Škola „Braća Aksić“ nalazi se u delu gde mahom žive Albanci i jedina je škola u kojoj se zbog pijačnog dana, ponedeljkom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.