KiM: 1655 osoba se vode kao nestale

Izvor: B92, 18.Nov.2014, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: 1655 osoba se vode kao nestale

Još 1.655 osoba se vode kao nestale na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Radna grupa za nestala lica u vezi sa događajima na Kosovu tokom 1998 i 1999.

Radna grupa je zatražila od Kfora, UNMIK-a i NATO da predstavnicima te grupe omoguće uvid u arhive.

Tokom deset godina rada Radne grupe broj neršenih slučajeva smanjen je sa 3.200 na 1.655 a da bi se, po pitanju rešavanja sudbine nestalih postigao napredak "klučan je kontinuiran i konstruktivan dijalog na humanitarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovama, bez političke retrorike Beograda i Prištine", istaknuto je danas na sastanku radne grupe u Beogradu.

Predsedavajuća Radnom grupom iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Lina Milner je rekla da je ove godine načinjen značajan napredak, posebno u pogledu ekshumacije grobnice u Rudnici kraj Raške i identifikacije i predaje porodicama posmrtnih ostataka.

Na 38 sastanku predsednici Komisija za nestala lica iz Beograda i Prištine Veljko Odalović i Pajazit Nuši su razmenili informacije i planove aktivnostri do kraja i ove i za narednu godinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porodice još traže 1.655 osoba, Kfor da pomogne

Izvor: Mondo, 18.Nov.2014

Još 1.655 osoba se vode kao nestale na Kosovu, saopštila je danas Radna grupa za nestala lica u vezi sa događajima na Kosovu tokom 1998 i 1999. i zatražila od Kfora, UNMIK-a i NATO da predstavnicima te grupe omoguće uvid u arhive...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Tokom deset godina rada Radne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.