Kfor u akciji; Simulirani neredi i blokade puteva FOTO

Izvor: B92, 28.Maj.2022, 14:29

Kfor u akciji; Simulirani neredi i blokade puteva FOTO

Tokom proteklih nekoliko dana na poligonu aerodroma u Ðakovici održana je vežba "Ledena sablja" 2022., saopštio je KFOR.

Scenario vežbe sadržao je negativne događaje koji su doveli do pogoršanja slobode kretanja i ugrožavanja bezbednosti lokalnog stanovništva, navedeno je u saopštenju.

KFOR je u cilju garantovanja neophodnog okvira bezbednosti i odvraćanja rasporedio svoje jedinice u skladu sa Rezolucijom UN 1.244 iz 1999. godine.

Jedinice Regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komande Zapad (RC-V) intervenisale su u sprezi sa taktičkim rezervnim bataljonom KFOR-a (KTRBN) i iz Multinacionalne specijalizovane jedinice (MSU).

Vazduhoplovni odred Regionalne komande Istok (RC-E) obezbedio je neophodna sredstva za vazdušni most i vazdušnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) jedinicama na terenu.

Bio je raspoređen i odred za slobodu kretanja (FOMD) Zajedničke grupe za logističku podršku (JLSG) KFOR-a, a takođe, aktivnu ulogu tokom vežbe imao je i Bataljon obaveštajnog osmatranja i izviđanja (ISRBN).

Komandanr KFOR-a general Ferenc Kajari je izrazio zahvalnost i priznanje za profesionalizam i posvećenost koju su pokazali svi vojnici KFOR-a koji su učestvovali u vežbi "Ledena sablja", koja je planirana i izvedena na osnovu uputstava zamenika komandanta generala Luke Piperinija, navedeno je u saopštenju KFOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kfor u Đakovici održao vežbu "Ledena sablja"

Izvor: RTS, 28.Maj.2022

Kfor je proteklih dana na aerodromu u Đakovici organizovao vežbu "Ledena sablja". U vežbi su učestvovali vojnici 28 članica NATO-a koje su prisutne na Kosovu i Metohiji. . Vežba "Ledena sablja" održana je od 25. do 28. maja na vojnom aerodromu u Đakovici, saopšteno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.