Izvor: S media, 23.Avg.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor deblokirao alternativni put na severu Kosova

Pripadnici Kfora koji su tokom popodneva držali u blokadi sve puteve od koji od severne Kosovske Mitrovice vode ka Zubinom Potoku, povukli su se večeras nešto pre 21 sat, a gradjani i dalje dežuraju pored barikade u selu Zupče.

Po rečima meštanina Saše Kasalovića, predstavnik Unmika iz Zubinog Potoka koji je razgovarao sa nadležnima u Kforu, rekao im je da, ukoliko sutra Srbi ponovo blokiraju Euleksova vozila, Kfor će blokirati puteve u Ibarskom Kolašinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Kasalović je agenciji Beta rekao da su "gradjani koji su danas mirno posmatrali šta vojnici rade i nisu naseli na njihove brojne provokacije, uvereni da je današnja akcija detaljno planirana i da je za cilj imala reakciju Srba kako bi Kfor pucao i za nerede okrivio Kolašince".

Na magistralnom putu koji od južne Kosovske Mitrovice vodi ka Zubinom Potoku i administrativnom prelazu Brnjak, u mestu Zupče, prohodna je jedna kolovozna traka dok su na drugoj Srbi postavili nekoliko balvana i vozila, i dežuraju da kosovski carinici i pripadnici Euleksa ne bi prošli ka Brnjaku.

Meštani su kazali da će i ubuduće propuštati najviše tri vozila Euleksa i da neće dozvoliti pripadnicima te misije, za koju tvrde da nije statusno neutralna, da na sever Kosova "instalira prištinske institucije".

Situacija u Ibarskom Kolašinu je mirna, ali napeta.

(Beta)

Foto: Beta (arhiva)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.