Kfor: Vest o rušenju krsta je lažna

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Vest o rušenju krsta je lažna

Kfor nije najavio da će srušiti krst u selu Rudare, podignut na putu kada i barikade, izjavio je danas portparol Uve Novicki.

Ukazao je da je vest o rušenju tog krsta lažna informacija kosovskog odbora Demokratske stranke Srbije.

"Kfor nikada nije najavio da će uništiti krst u Rudaru, to je jednostavno lažna informacija potekla od (kosovskog odbora) Demokratske stranke Srbije", kazao je Novicki za agenciju Beta.

Novicki je demantovao navode pokrajinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odbora DSS da Kfor planira rušenje krsta u selu Rudare. Portparol Kfora dodao je da je to još jedna neistina o severu Kosova.

Srbi su početkom avgusta, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica Raška u mestu Rudare kod Zvečana, postavili metalni krst visok sedam metara.

Kosovski odbor DSS saopštio je danas da "najava rušenja pravoslavnog

krsta od strane Kfora u selu Rudaru tokom vikenda, potvrđuje da se vojna misija NATO pakta na Kosovu i Metohiji od mirovne pretvorila u klasičnu okupacionu koja ne poštuje ni tradiciju ni običaje Srba u pokrajini".

DSS je pozvala "sveštenstvo i monaštvo Eparhije Raško-prizrenske i episkopa Teodosije (da) stanu na čelo srpskog naroda u odbrani svog pravoslavnog krsta".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.