Keri Vučiću potvrdio snažnu podršku SAD

Izvor: B92, 18.Jul.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Keri Vučiću potvrdio snažnu podršku SAD"

Brisel -- Premijeru Aleksandru Vučiću je državni sekretar SAD Džon Keri potvrdio snažnu i kontinuiranu podrška SAD evropskom putu Srbije, kaže Jadranka Joksimović.

Ministarka za evropske integracije u tehničkom mandatu kaže da je to rezultat činjenica da je Srbija "odgovornom i posvećenom politikom stekla važne partnere u svetu".

"Naravno, imamo puno prijatelja i u EU, ali ovaj signal jasno pokazuje da Srbija vodi odgovornu politiku koja vodi računa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o odnosima ne samo Srbije već i celog regiona", rekla je ona.

Joksimović je dodala da je "srpski premijer potvrdio svoju posvećenost odnosima i u regionu i da će svakako tu aktivnu, iskrenu politiku Srbija nastaviti da vodi".

Ona je ocenila da je to "jako važno i za srpske građane, jer su građani svesni koliko je napetih situacija i turbulencija i u samoj Evropskoj uniji i širom sveta".

"Mi danas očekujemo da na međuvladinoj konferenciji Srbija-EU budu otvorena veoma važna poglavlja poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu i mislim da je to jako dobra vest i važan dan za Srbiju", zaključila je srpska ministarka.

Kako je rekla, to je važno i zato što investitori tragaju za novim ulaganjima i vide Srbiju kao mesto za investicije.

"Otvaranje poglavlja koja se tiču vladavine prava je jasan znak da je Srbija poželjno mesto i za nova ulaganja, da smo jedan važan stepen reformi već uradili i zato došli do otvaranja poglavlja", rekla je Joksimović.

Ona je istakla da će Srbija tokom pregovora dodatno unaprediti vladavinu prava i uslove i ambijent za investicije.

"A to", kako je podvukla, "bukvalno znači i za svakog gradjanina Srbije boljitak u budućnosti, da će reforma pravosudja morati da bude snažnija, da sudski predmeti neće moći da leže u fijokama godinama a postupci da traju unedogled".

To znači, navela je ministarka za evropske integracije, da će "zapošljavanje u javnom sektoru morati da bude transparentnije, da će morati na efikasniji način da bude suzbijana korupcija, posebno u segmentima zdravstva, prosvete, lokalne samouprave, carine, svuda tamo gde se gradjani najviše suočavaju s korupcijom".

Tu, zaključila je ona, spadaju i položaj manjina i sloboda medija, naglasivši da će to biti signal investitorima, a što znači nova ulaganja i radna mesta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Joksimović: Keri potvrdio snažnu podršku SAD Srbiji

Izvor: Blic, 18.Jul.2016

Državni sekretar SAD Dzon Keri potvrdio je premijeru Aleksandru Vučiću snažnu i kontinuiranu podršku SAD evropskom putu Srbije, ocenila je danas ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović...Joksimović je novinarima u Briselu rekla da je današnji sastanak Vučića i Kerija bio prilika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.