Keri: Rusi dali prorusima raketni sistem

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusi dali prorusima raketni sistem

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je u nedelju da je "jasno" da je iz Rusije došla raketna baterija koja je upotrebljena za obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Mi sve znamo: Džon Keri

 

"Sasvim je jasno da je taj sistem prebačen iz Rusije i dat (proruskim) separatistima" u Ukrajini, rekao je Keri za CNN.

 

Keri je naglasio da "izvanredni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posredni dokazi" ukazuju na odgovornost Rusije i proruskih separatista za ispalljivanje projektila.

 

Pročitajte još:

* SAD: Rusi možda pomogli obaranje aviona

* Nad Donjeckom srušen putnički avion sa 298 ljudi

* "Gađali Putinov avion, pogodili 'boing'"

On je naveo da SAD "znaju" ko je ispalio raketu na osnovu satelitskih snimaka i "znaju vreme i putanju" tog projektila, i podsetio na razgovore separatista presretnute na društvenim mrežama.

 

"Mi sa sigurnošću znamo da Ukrajinci nisu imali takav sistem (raketnu bateriju) u tom području u to vreme. Dakle, to jasno ukazuje na separatiste", rekao je Keri.

 

Stanje na mestu pada aviona Keri je opisao kao "groteskno" i "suprotno svemu onom što su predsednik (Rusije, Vladimir) Putin i Rusija rekli da će učiniti".

 

On je naveo da su "pijani separatistički vojnici bacali tela u kamione, odnoseći i tela, i dokaze s mesta" pada olupine aviona.

"Rusija mora da uradi nešto da to promeni", rekao je Keri.

 

Američki predsednik Barak Obama i drugi zapadni lideri smatraju da je avion "Malezija erlajnsa", dok je leteo na visini od 10.000 metara, oboren raketom zemlja-vazduh ispaljenom s teritorije pod kontrolom separatista.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi dali rakete za rušenje aviona

Izvor: OkRadio.rs, 20.Jul.2014

Džon Keri izjavio da je "jasno" da je iz Rusije došla raketna baterija koja je upotrebljena za obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine. -  Sasvim je jasno da je taj sistem prebačen iz Rusije i dat (proruskim) separatistima - u Ukrajini, rekao je državni sekretar SAD-a.   Keri...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.