Kenija suspenduje letove zbog ebole

Izvor: B92, 16.Avg.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija suspenduje letove zbog ebole

Kenijska aviokompanija Kenija ervejz saopštila da će zbog ebole na zapadu Afrike suspendovati sve letove ka glavnim gradovima Liberije i Sijera Leonea.

Odluka o suspenziji stupa na snagu u ponoć u utorak, 19. avgusta, navodi se u saopštenju kompanije koja napominje da su tu preporuku dobili iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja Kenije je ranije saopštilo da su analize pokazale negativni rezultat na virus ebole kod četiri osobe za koje se sumnjalo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obolele od ove smrtonosne bolesti. Nije navedeno koje su nacionalnosti pomenute osobe.

I korejska avio-kompanija je prošle sedmice suspendovala letove ka Najrobiu, strahujući od širenja ebole.

Svetska zdravstvena organizacija u petak je objavila da je do sada 1.145 ljudi u zapadnoj Africi obolelo od virusa ebole.

Lekari bez granica procenjuju da će borba sa ovom bolešću trajati najmanje još šest meseci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kenija suspendovala letove

Izvor: Akter, 16.Avg.2014

Kenijska aviokompanija Kenija ervejz saopštila je danas da će će zbog pojave ebole na zapadu Afrike suspendovati sve letove ka liberijskoj prestonici Monroviji i ka Fritaunu, glavnom gradu Sijera Leonea..Odluka o suspenziji stupa na snagu u ponoć u utorak, 19. avgusta, navodi se u saopštenju kompanije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.