Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kćerka Bože Ljubića slupala vozilo ambasade

ŽENEVA, SARAJEVO - Ambasadorica Lidija Ljubić-Lepine, šefica bh. misije pri organizaciji UN-a u Ženevi, početkom jula ove godine slupala je službeno vozilo misije, no sve je zataškano u javnosti.

Prema nepotvrđenim informacijama, ambasadorica Ljubić-Lepine, poznatija i kao kćerka Bože Ljubića, nekadašnjeg lidera HDZ 1990, koristila je službeno diplomatsko vozilo i u privatne svrhe, no još nije do kraja jasno pod kojim okolnostima se dogodio ovaj udes sa totalnom štetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << budući da je havariju imala prvi dan vikenda, u subotu, 2. jula.

Informaciju o saobraćajnoj nezgodi "Nezavisnim" su potvrdili i u sjedištu bh. diplomatije u Sarajevu, međutim oni tvrde da je u vrijeme nezgode vozilo korišteno u službene svrhe.

"Saobraćajna nezgoda dogodila se u Ženevi 2. jula, dok je vozilom upravljala ambasadorica Lucija Ljubić-Lepine. U vrijeme nezgode vozilo je korišteno u službene svrhe. U udesu nije bilo povrijeđenih, ali je nastala materijalna šteta. Ambasadorica je o udesu informisala sjedište MVP BiH i dostavila pismenu izjavu", navode iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Na pitanje koje je vozilo slupano, odgovaraju kako je riječ o honda akordu.

"Od strane vještaka osiguravajućeg društva konstatovana je totalna šteta na vozilu, čija je procijenjena vrijednost 10.185 švajcarskih franaka (oko 18.200 KM). Ambasadorica je informisana da će osiguravajuća kuća, po okončanju procedura, isplatiti štetu za uništeno vozilo u iznosu procijenjene vrijednosti", navode iz MVP-a.

Ipak, "Nezavisne" nisu mogle da dođu u posjed zapisnika o ovom udesu, budući da ga, kako tvrde iz MVP-a, ni oni još nemaju.

"MVP BiH je od misije u Ženevi zatražio kompletan izvještaj, sa policijskim zapisnikom i zapisnikom osiguravajućeg društva o procjeni štete i isplati štete. Kako MVP još ne raspolaže traženom dokumentacijom, nisu mogle biti preduzete potrebne aktivnosti po ovom pitanju i ispitana eventualna odgovornost za nastalu štetu", pojašnjavaju iz MVP-a te dodaju kako će to učiniti nakon što im bude dostavljena dokumentacija.

"Nezavisne" su pokušale da stupe u kontakt i s ambasadoricom Lucijom Ljubić-Lepine, no ona nije odgovorila na naše pozive.

Najprije su nam u misiji kazali da je na sastanku i da nazovemo kasnije, upitavši nas šta je tema razgovora, a kada smo kasnije nazvali, bila je i dalje na sastanku.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH Ljubićevu je na ovu poziciju imenovalo u martu 2015. godine, u paketu zajedno sa još dvadesetak diplomata koji su postavljeni u predstavištva širom svijeta, a ona je u misiji u Ženevi naslijedila Miloša Pricu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.