Kazne za vlasnike kineskih radnji

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne za vlasnike kineskih radnji

Vlasnici kineskih radnji sklopili su dogovor sa poreznicima prošle nedelje. Iako su se obavezali da će redovno izdavati fiskalne račune, prijaviti radnike koji za njih rade, pa čak pozvali zainteresovane da rade za njih uz dnevnicu od 1.000 dinara, jučerašnja kontrola poreznika pokazala je drugačiju sliku. Naime, od 24 kontrolisane kineske radnje u Srbiji u 14 utvrđene nepravilnosti u radu.

- Početkom nedelje nastavili smo kontrolu kineskih radnji u Srbiji. Tog dana utvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo nepravilnosti u 14 od 24 kontrolisane radnje.

U Beogradu je od deset radnji, u tri ustanovljena neka nepravilnost, u Nišu su nepravilnosti uočene u svih šest radnji koje smo obišli, dok je u Leskovcu od osam kontrolisanih radnji nepravilnosti bilo u pet - kažu u Poreskoj upravi i dodaju da će prema svima kod kojih su uočene nepravilnosti i koji, u krajnjem slučaju, nisu poštovali zakon biti primenjene adekvatne sankcije.

Da podsetimo, zakon predviđa novčanu kaznu za neizdavanje fiskalnog računa od 50.000 do 500.000 dinara, kao i zatvaranje objekta.

U Srbiji zvanično posluje 1.770 kineskih radnji, mada podaci Unije poslodavaca Srbije ukazuju da ih zapravo ima oko 10.000.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od 24 kontrolisane kineske radnje u Srbiji u 14 utvrđene nepravilnosti u radu

Izvor: GdeInvestirati.com, 28.Nov.2013

BEOGRAD - U Beogradu je od 10 radnji, u 3 ustanovljena neka nepravilnost, u Nišu su nepravilnosti uočene u svih 6 radnji koje smo obišli, dok je u Leskovcu od 8 kontrolisanih radnji nepravilnosti bilo u 5. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.