Izvor: Danas, 26.Sep.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazne od 80.000 do milion dinara

Inspektori su juče protiv prekršilaca napisali pet rešenja i prekršajnih naloga i uklonili jedno vozilo, što je rezultat zajedničke akcije gradskih i republičkih organa na suzbijanju nelegalnog prevoza koja je sprovedena u okolini Pančevačkog mosta. U akciji koja je obavljena u koordinaciji „Beokom servisa“ učestvovali su republički i gradski saobraćajni inspektori, Komunalna i Saobraćajna policija i JKP „Parking servis“.

- Prekršajne prijave podnose se i protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << onih koji su registrovani za tu vrstu prevoza, a ne nalaze se na predviđenim mestima, dok se nelegalnim prevoznicima uklanjaju tablice na licu mesta i pokreće postupak pred Prekršajnim sudom. Kazna za ove prekršaje za fizičko lice iznosi od 80.000 do 250.000 dinara, za pravno lice od 300.000 do milion dinara, a za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara - rekao je Obren Šiljković, pomoćnik gradskog sekretara za inspekcijske poslove.

Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa“, istakao je da nelegalni prevoz ne poseduje odgovarajuće dozvole i zbog toga nije bezbedan.

- Ova vozila su često nepropisno parkirana čime se narušava preglednost saobraćaja, dok se ostali učesnici u saobraćaju dovode u opasnost. Danas smo u prekršaju zatekli čak i jedan putnički autobus.- istakao je Glavaš.

Mile Nikitović, načelnik Inspekcije za drumski saobraćaj, rekao je da su ove akcije jedan od načina suzbijanja sive ekonomije

- Uz ove aktivnosti se mora konsolidovati i stanje kod legalnih prevoznika, ATP „Pančevo“ i „Banat“, kako bi se situacija što pre normalizovala - naglasio je Nikitović i najavio redovno sprovođenje ovakvih akcija.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.