Kazahstan hoće Bajkonur, Rusi ni da čuju

Izvor: Kurir, 25.Jan.2013, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstan hoće Bajkonur, Rusi ni da čuju

To je preneo ruski list "Izvestaja", blizak vlastima u Kremlju. Rusija koristi Bajkonur za lansiranje svojih raketa u svemir po osnovu ugovora do 2050. godine, uz godišnju rentu od 115 miliona dolara

MOSKVA - Ruske vlasti razmatraju mogućnost da otkažu sve ugovore sa Kazahstanom ukoliko vlasti te države budu insistirale na tome da Rusija prestane da koristi kosmodrom Bajkonur.

To je preneo ruski list "Izvestaja", blizak vlastima u Kremlju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rusija koristi Bajkonur za lansiranje svojih raketa u svemir po osnovu ugovora do 2050. godine, uz godišnju rentu od 115 miliona dolara.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je sa svojim kazahstanskim kolegom Erlanom Idrisovim u pokušaju da se dođe do nekog rešenja za kosmodrom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rusija razmatra otkazivanje ugovora o kosmodromu sa Kazahstanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2013, 04:13

MOSKVA -..Ruske vlasti razmatraju mogućnost da otkažu sve ugovore sa Kazahstanom ukoliko vlasti te države budu insistirale na tome da Rusija smanji eksploataciju kosmodroma Bajkonur zbog ekoloških razloga...Kazahstan je u prošlosti suspendovao lansiranje ruskih raketa zbog izlivanja toksičnog raketnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.