Katar savladao Poljsku i otišao u finale

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar savladao Poljsku i otišao u finale

Rukometaši Katara savladali su Poljsku sa 31:29 i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva, gdje će se u nedjelju (17.15) sastati sa pobjednikom meča Francuska - Španija, koji je igran u petak veče.

Domaćin planetarne smotre je samo u uvodnim minutama meča bio u podređenom položaju, ali kada je u 23. minutu poveo, više se nije zaustavljao. Za ogroman uspjeh Katara najzaslužniji su bili Rafael Kapone i Kamalaldin Malaš sa po šest golova, te Danijel Šarić sa 12 odbrana. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << drugoj strani, kod Poljaka, kojima za utjehu ostaje borba za bronzu (nedjelja, 14.30), najbolji je bio Mihal Jurecki sa devet pogodaka.

U borbi za plasman od 5. do 8. mjesta, Hrvatska je savladala Njemačku sa 28:23 i upisala sedmu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. "Kauboji" su tako obezbijedili plasman na olimpijski kvalifikacioni turnir. Osim samog početka utakmice, Hrvatska je držala rezultatsku prednost, te na kraju susreta došla do rutinske pobjede. Najbolji kod Hrvata bio je Manuel Štrlek sa osam golova, pet je dodao Ivan Čupić, a istakao se i Mirko Alilović na golu sa 12 odbrana. Kod Nijemaca Uve Genšajmer je postigao sedam golova.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi, htjenju i zalaganju. Izvukli su zadnje atome snage i od srca im čestitam. Na Poljsku se ne treba vraćati, što je bilo - bilo je. Treba da se okrenemo utakmici za peto mjesto. Umor je prisutan, zadnja je utakmica i idemo dati sve od sebe", rekao je Slavko Goluža, selektor Hrvatske.

"Kauboji" će u subotu igrati za peto mjesto protiv Danske, koja je bila bolja od Slovenije 36:33. U meču za sedmu poziciju sastaće se Nijemci i Slovenci.  Svjetski prvak će izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine, dok pozicije od drugog do sedmog mjesta vode u kvalifikacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.