Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2013, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalonija se proglasila suverenim entitetom

Katalonski parlament usvojio je dvotrećinskom većinom deklaraciju o Kataloniji kao suverenom entitetu. Nacrt deklaracije predviđao je da se katalonski parlament "saglasi da proglasi demokratski suverenitet naroda Katalonije kao političkog i zakonskog entiteta" i da se otpočne proces koji bi dao građanima pravo da odluče o formiranju nezavisne države. Iako simbolična, deklaracija predstavlja izazov za centralnu vladu u Madridu koja je rekla da će sudskim putem blokirati svaki korak ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Katalonija se proglasila suverenim entitetom

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jan.2013, 10:45

BARCELONA - Iako simbolična, deklaracija predstavlja izazov za centralnu vladu u Madridu koja je rekla da će sudskim putem blokirati svaki korak u pravcu katalonske nezavisnosti.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.