Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro spreman na otvoreni dijalog sa SAD

Kubanski predsjednik Raul Kastro izrazio je danas spremnost na otvoreni dijalog sa SAD, ali i naglasio da se Kuba neće odreći svojih socijalističkih principa.

Kastro je u govoru pred Nacionalnom skupštinom pozdravio najavu iz SAD za normalizaciju odnosa dvije zemlje i naveo da se Kuba suočavala sa "dugom i teškom borbom" prije nego što su joj SAD ukinule ekonomski embargo, prenosi BBC.

"Kubanski narod pozdravlja pravednu odluku američkog predsjednika Baraka Obame (za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << uspostavljanje diplomatskih odnosa). Njegova odluka potvrđuje uklanjanje prepreka u odnosima između dvije zemlje", rekao je Kastro u govoru u kubanskom parlamentu.

Kastro je rekao da je Kuba spremna na dijalog sa SAD o "bilo kojoj temi koja se odnosi na te dvije države", javlja Frans pres.

"Kao što nikada nismo tražili da SAD promijene svoj politički sistem, tražimo da poštuju naš", poručio je Kastro.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kastro: Amerikanci da poštuju naš komunistički režim

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2014

HAVANA - Kubanski predsjednik Raul Kastro zahtijevao je danas da SAD poštuju komunistički režim pošto su dvije zemlje krenule sa normalizacijom diplomatskih veza...Američki predsjednik Barak Obama je tokom sedmice najavio da će razgovarati sa članovima Kongresa o ukidanju embarga Kubi, istakavši...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.