Karate škola: Profesori motorom prelazili preko đaka

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karate škola: Profesori motorom prelazili preko đaka

U jednoj državnoj školi na jugu Indije proveravane su fizičke sposobnosti učenika i njihovo poznavanje borilačkih veština, tako što su profesori motociklima prelazili preko njihovih nogu i ruku.

Prema rečima direktora škole Devarajana, saglasnost za to su dali roditelji, koji su prisustvovali izvođenju vežbe. Predstavnici ministarstva prosvete naredili su školi da takvu vežbu više nikada ne sme da ponovi.

Tokom vežbe učenici su polegali na pod licima okrenutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prema podu s ispruženim rukama, a vozači su im motociklima prelazili preko ruku ili nogu.

Roditelji su stajali sa strane i posmatrali sve to.

"Želeli smo da utvrdimo u kojoj meri su naši đaci postali izdržljiviji i otporniji na bol posle nekoliko meseci treniranja karatea i nekih drugih borilačkih veština na časovima fizičkog", rekao je direktor.

Deca su bila stara između sedam i 13 godina i niko nije bio povređen, preneli su svetski mediji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.