Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžićev telohranitelj pobegao u Austriju

Jedan 43-godišnji neimenovani muškarac, koji se predstavlja kao nekadašnji telohranitelj Radovana Karadžića, pobegao je iz Mađarske u Austriju i dobrovoljno se prijavio policiji u Salcburgu - navodi mađarska nacionalna agencija MTI.



On je još ranije zatražio u Mađarskoj status izbeglice, ali je iz nje pobegao jer je navodno, nekoliko dana nakon hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba, neko na njega pucao, pa je spas potražio u Austriji. Prema rečima Burgharda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vouka, jednog od rukovodilaca pokrajinske policije u Salcburgu, nije potvrđeno da li je ilegalac zaista bio u pratnji Karadžića, ali da to i nema pravnog značaja. Prema njegovim rečima nepoželjni muškarac će biti vraćen u Mađarsku nakon što se proveri da li je, možda, poželjan kao svedok u procesu protiv Karadžića u Hagu. U ovom trenutku protiv njega se vodi uobičajeni postupak zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MTI:Pobegao telohranitelj Karadžića

Izvor: B92, 08.Avg.2008

Budimpešta -- Jedan 43-godišnji muškarac, koji se predstavlja kao bivši telohranitelj Radovana Karadžića, pobegao iz Mađarske u Austriju... On se dobrovoljno prijavio policiji u Salcburgu, navodi mađarska nacionalna agencija MTI. Ovaj neimenovani muškarac je još ranije zatražio u Mađarskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.