Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 14:57

Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije

Stanovnici Karačeva na KiM protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.

Učesnici protesta blokirali su put na ulazu u selo i nosili plakate na kojima je pisalo "Dosta sa provokacijama protiv srpskog naroda", "Srbijo prestani sa provokacijama protiv srpskog naroda", prenosi prištinska Koha.

Kako se navodi, protestu se odazvao mali broj stanovnika, uprkos činjenici da ih je najavila lokalna zajednica Karačeva i pozvala sve građane KiM da učestvuju.

U petak, 7. avgusta srpska žandarmerija je zajedno sa Kfor-om patrolirala duž administrativnog prelaza sa KiM, što je naišlo na negodovanje kosovskih Albanaca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020

Stanovnici Karačeva na Kosovu i Metohiji protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo...Učesnici protesta blokirali su put na ulazu u selo i nosili plakate na kojima je pisalo "Dosta sa provokacijama protiv srpskog naroda", "Srbijo prestani sa provokacijama protiv srpskog naroda",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.