Izvor: Politika, 26.Feb.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapiteni protiv „džentlmenskog sporazuma”

Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost” poziva Zajednicu superligaša da po hitnom postupku ukine odluku Izvršnog odbora i FSS da zaštiti igrače

Kapiteni srpskih fudbalskih klubova ne slažu se sa „džentlmenskim sporazumom” Izvršnog odbora Zajednice Superlige Srbije, na osnovu kojeg neće biti angažovani igrači koji svoja ugrožena prava žele da ostvare putem arbitražne komisije, saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Kako je naveo predsednik Sindikata Mirko Poledica svi kapiteni su jedinstveni u stavu da je sporazum nekorektan i neprihvatljiv za igrače i da predstavlja odluku koja nije zabeležena u modernoj istoriji fudbala.

Poledica se sastao sa Sašom Ilićem (Partizan), Nenadom Milijašem (Crvena zvezda), Igorom Matićem (Čukarički) i Igorom Đurićem (Vojvodina), dok je sa ostalim ostalim kapitenima, osim sa kapitenom OFK Beograda Nikolom Vasiljevićem, obavio telefonski razgovor.„Džentlmenski sporazum je pravno ništavan, u suprotnosti je sa Ustavom Srbije i ugrožava demokratska prava svakog igrača u Srbiji, pravo na izbor, pravo na slobodu kretanja, pravo na rad i pravo na zaradu. Sporazum je veoma opasan za budućnost srpskog fudbala jer preti da veliki broj igrača uskoro bude primoran da završi karijeru. Na ovaj način ugrožava se kvalitet srpskog fudbala, unosi se nemir među igrače i stvara se atmosfera pretnje i straha”, rekao je Poledica.

On je pozvao sve članove Zajednice fudbalskih klubova Superlige da povuku donetu odluku po hitnom postupku i počnu da se bave stvarnim problemima za oporavak srpskog fudbala. „Pozivam i predstavnike Fudbalskog saveza Srbije da zvanično reaguju i zaštite prava fudbalera. U suprotnom, Sindikat profesionalnih fudbalera preduzeće radikalnije mere u dogovoru sa kapitenima timova i igračima”, navodi se u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 26.02.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.