Kao nikad do sada, Putin je zapretio direktno

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 12:51

Kao nikad do sada, Putin je zapretio direktno

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini, poslanicima Državne dume i Saveta Federacije, i kao nikad do sada najdirektnije zapretio.

Ruski predsednik je, govoreći o sve zategnutijoj situaciji u odnosima sa Zapadom, istakao da su se svi već navikli na praksu uvođenja sankcija, ali da je sada situacija izmakla kontroli, a to su organizovana politička ubistva.

"Možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misliti šta god hoćemo o (Viktoru) Janukoviču i (Nikolasu) Maduru, (Aleksandru) Lukašenku, ali praksa organizovanja državnih udara i politička ubistva su nešto što je previše, prešli su sve granice", istakao je ruski predsednik u prilično oštrom tonu.

"Istovremeno, svi su navikli na praksu nelegalnih sankcija u ekonomiji. Sada slična praksa prerasta u nešto opasnije. Imam u vidu pokušaj da se u Belorusiji organizuje prevrat i ubistvo predsednika zemlje", kazao je on i dodao da Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad su se tamo događali politički prevrati, ali da uvek postoji navika da se u svakoj prilici "hvataju za Rusiju".

"To kao da je neka vrsta sporta", primetio je Putin, a onda je i direktno zapretio: "Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikad nisu."

Prema njegovim rečima, Rusija ima strpljenja i profesionalizma za bilo koje uzvratne mere, upozoravajući sve zemlje da ne prelaze crvene linije u odnosima s Rusijom.

"Ako neko bude podizao visoki i egoistični ton prema Rusiji, ona će imati čime da odgovori", poručio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.