Kancelarija za Milutinovića u palati Srbija

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2010, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za Milutinovića u palati "Srbija"

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović prihvatio je beneficije koje mu omogućava zakon, a zaradu od 105.000 dinara uzeo je i Zoran Lilić, pišu "Večernje Novosti", navodeći da je Milutinoviću dodeljena kancelarija u novobeogradskoj palati "Srbija", koju još nije počeo da koristi, jer u njoj nema zaposlenih.

Po povratku iz Haškog tribunala, gde je oslobođen optužbi za zločine na Kosovu i Metohiji, Milutinović je podneo zahtev za naknadu, koja mu pripada po Zakonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o predsedniku Republike i mesečno dobija oko 105.000 dinara.

Tolika mesečna naknada isplaćuje se i nekadašnjem predsedniku SRJ Zoranu Liliću, koji volonterski obavlja funkciju u Upravnom odboru "Puteva Srbije". Iako se pominjalo da će mu biti dodeljena kancelarija, takođe u Palati "Srbija", Lilić je odustao od tog zahteva.

List navodi da je bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica nije prijavio za naknadu koja pripada bivšem šefu države i da je stalno zaposlen u svojoj stranci - DSS, koja na platnom spisku ima 42 imena, a prosečna plata u DSS-u je 31.500 dinara.

Ni Dobrica Ćosić ni Svetozar Marović nisu tražili beneficije koje im pripadaju kao bivšim predsednicima.

Zakon propisuje da bivši predsednik, osim na naknadu od 80 odsto plate aktuelnog šefa države, ima pravo i na kancelariju, savetnika, sekretara i službeni automobil. Te povlastice može da koristi onoliko dugo koliko mu je trajao mandat. Ukoliko se proceni da mu je ugrožena bezbednost, ima pravo i na obezbeđenje, podsećaju "Večernje Novosti".

Nijedan bivši predsednik SRJ ili Srbije nije od nadležnih zatražio službeni automobil, vozača ili obezbeđenje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.