Kanađaninu 10 i po godina zatvora

Izvor: RTS, 12.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanađaninu 10 i po godina zatvora

Viši sud u Ontariju kaznio je kanadskog inženjera Momina Kavaja na deset i po godina zatvora. Kanađanin je uhapšen zbog veza sa grupom koja je planirala bombaške napade na noćne klubove, vozove i trgovinske centre.

Momin Kavaja

Viši sud u Ontariju izrekao je kaznu od deset i po godina zatvora jednom Kanađaninu, zbog veza sa grupom koja je planirala bombaške napade na noćne klubove, vozove i trgovinski centar u Velikoj Britaniji.

Softverski inženjer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Momin Kavaja osuđen je prošlog oktobra zbog saradnje sa grupom Britanaca za koje je znao da su umešani u terorističke aktivnosti.

Britanska policija odredila je Kavaju kao jednog od zaverenika u slučaju petorice muškaraca koji su 2007. godine osuđeni na doživotne kazne zatvora, zbog planiranja bombaških napada u Velikoj Britaniji.

Prošlog oktobra, sud je Kavaju proglasio krivim za saradnju, pomaganje i finansiranje britanske grupe, ali je on je demantovao sve optužbe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.