Kanada pod udarima jakih zemljotresa

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada pod udarima jakih zemljotresa

Vankuver -- Više snažnih zemljotresa zabeleženo u blizini kanadskog ostrva Vankuver, među kojima je najjači bio jačine 6,8 stepeni, a upozorenje na cunami nije izdato.

Američki geološki zavod je saopštio da je nekoliko jakih zemljotresa registrovano u nedelju uveče, a najsnažniji je zabeležen na dubini od oko 10 kilometara, 239 kilometara zapadno od Tofina u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, prenosi AP.

Geofizičarka Ejmi Vogan kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su to područje pogodila tri velika zemljotresa, jačine od 6,5 do 6,8 stepeni, kao i slabiji zemljotresi i naknadni potresi.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama niti o pričinjenoj šteti, a nema ni upozorenja na cunami, prenosi Rojters.

Nacionalni centar za upozorenje na cunami je na Tviteru saopštio da se cunami "ne očekuje".

Britanska agencija je prethodno javila da je zemljotres jačine 6,7 stepeni pogodio danas područje kanadske provincije Britanska Kolumbija, a da je epicentar potresa registrovan na dubini od 33 kilometra, oko 190 kilometara jugozapadno od Port Hardija, grada na severoistočnom kraju ostrva Vankuver.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Cunami

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽESTOKO: Zemljotres jačine 6,8 Rihtera zadrmao kraj obale Kanade, a onda je počelo da se trese i satima nije stalo!

Izvor: Kurir, 22.Okt.2018

PORT HARDI - Više snažnih zemljotresa zabeleženo je danas u blizini kanadskog ostrva Vankuver, među kojima je najjači bio jačine 6,8 stepeni, a upozorenje na cunami nije izdato.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.