Izvor: Medijski istraživački centar, 18.Avg.2011, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovu mandat ističe u ponedeljak

Mandat vršiocu dužnosti direktora Kliničkog centra Niš Borislavu Kamenovu ističe u ponedeljak, 22. avgusta, a još uvek nije jasno ko će u buduće voditi tu važnu zdravstvenu instituciju, pišu regionalne internet novine Južne vesti.
- Problem je u tumačenju zakona. Ranije je mandat VD direktora u zdravstvu bio 6 meseci. Ali, pošto isti problem sa VD direktorima imaju širom Srbije, 28. jula usvojene su izmene zakona i 'ispod žita' provučeno da oni ostaju na funkciji sve do imenovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << novog direktora. Međutim, sporna je retroaktivna primena tih izmena - kaže sagovornik Južnih vesti koji je upućen u problematiku.
U Ministarstvu zdravlja nismo uspeli da dobijemo odgovor pošto se na brojeve telefona Službe za odnose s javnošću niko ne javlja već danima, a na telefonske pozive nije odgovarao ni Predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra Boško Ristić.
Upravni odbor Kliničkog centra 8. februara doneo je odluku da Zoran Radovanović bude kandidat za direktora i taj predlog je po proceduri trebalo da ide pred Kadrovsku komisiju i na Vladu. Međutim, Vlada Srbije 17. februara imenovala je dr Borislava Kamenova (G17) za VD direktora, pa i dalje nije jasno zbog čega još nije raspravljano o predlogu Upravnog odbora ove ustanove.
Krajem maja ministar Diušan Petrović  koji predsedava Kadrovskom komisijom Vlade, izjavio je za Južne vesti krajem maja da je 'reč o političkom pitanju' i uputio nas na Ministarstvo zdravlja.
- Onog momenta kada budemo dobili 'zeleno svetlo' od Ministarstva zdravlja ja ću staviti tu tačku na dnevni red Komisije. Sve zavisi od njih - rekao je Petrović (DS).
Međutim, ministar zdravlja Zoran Stanković početkom jula odbio je da odgovori kada će biti imenovan novi direktor Kliničkog centra Niš.
- To je na Vladi, Vlada rešava po tom pitanju - rekao je Stanković.
Bio je to prvi i poslednji komentar nekog od zvaničnika Ministarstva zdravlja koji su Južne vesti uspele da dobiju od 25. maja.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.