Kamenicama na policiju - razlog: Hoće u zatvor da spava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenicama na policiju - razlog: Hoće u zatvor da spava

USTI - Čeh Karel Gruber, beskućnik iz grada Usti, konačno je tokom vikenda uspeo da "ubedi" policiju da ga strpa u zatvor, u koji je na sve načine pokušavao da dospe kako bi mu " bilo toplo, i kako bi imao gde da spava i šta da jede".

Pošto su ga roditelji isterali iz kuće, nezaposleni tridesetogodišnji Karel Gruber prvo je, kada su "udarili" mrazevi 31. januara bacio kamenicu na policijski automobil.

"Ako me ne uhapsite i ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smestite u zatvor uradiću to ponovo", zapretio je Gruber, ali su ga pustili da se brani sa slobode.

Tri dana kasnije razbio je vrata trolejbuskog depoa i opet, kao i prvi put, čekao da ga policajci odvedu u "toplo utočište", što oni ponovo nisu učinili.

Tokom prošlog vikenda ipak se izborio za smeštaj u zatvoru o državnom trošku - razbio je ciglom bankomat u centru i to tako da je napravio štetu od 4.000 evra, dovoljno veliku da ga država ugosti u zatvoru.

"Prvi put je napravio samo štetu od 100 evra, što je prekršaj, ali drugi put je šteta iznosila više od 600 evra što je već krivično delo", izjavio je lokalnim medijima jedan od policajaca.

U mandatnom postupku Gruber je osuđen na četiri meseca zatvora zbog štete i već se "uselio" u ćeliju u zatvoru u mestu Litomnježice.

Policija, sud i psihijatri ne žele da procenjuju da li će, kada izađe iz zatvora, nastaviti da uništava imovinu da bi se vratio u svoje "utočište".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.