Izvor: Beta, 25.Avg.2010, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić noćas prebačen u Okružni zatvor u Beogradu

BEOGRAD, 25. avgusta 2010. (Beta) - Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić je noćas oko 2.00 priveden je u Okružni zatvor u Beogradu, izjavila je portarolka Uprave za izrvšenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević.

"Hrvatska je po rešenju ministra pravde noćas izručila Sretka Kalinića Srbiji. On je oko 2 sata smešten u Okružni zatvor u Beogradu", kazala je Vučićević agenciji Beta i dodala da je postupak obavljen bez problema.

Kalinić je u Srbiji pravosnažno osudjen za ubistvo premijera Zorana Djindjića na 30 godina zatvora i na 40 godina za više ubistava koje je počinio zemunski klan. Kalinić ima državljanstva Srbije i Hrvatske i juče je u Zagrebu osudjen na godinu i po dana zatvora po tamošnjoj optužnici za posedovanje faslifikovanih isprava.

Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal u Beogradu protiv Kalinića vodi istragu za još tri ubistva pa on u Srbiji ima dvostruki status - osudjenika i pritvorenika. Srbija je izručenje Kalinića tražila 11. juna, tri dana posle njegovog hapšenja u Zagrebu pošto je na jezeru u Rakitju na njega pucao Miloš Simović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zver" stigla kući (VIDEO)

Izvor: S media, 25.Avg.2010

Pripadnik "zemunskog klana" Sretko Kalinić izručen je Srbiji noćas nešto pre dva časa. Kalinić je smešten u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda u Beogradu. Kalinić je prvi državljanin Hrvatske koji je izručen Srbiji posle potpisivanja međudržavnog sporazuma...Sretko Kalinić, jedan od pripadnika...

Nastavak na S media...

Sretko Kalinić izručen Srbiji noćas nešto pre 2 časa i smešten u pritvorsku jedinicu specijalnog suda.

Izvor: TV Avala, 25.Avg.2010

Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić je noćas oko 2.00 priveden je u Okružni zatvor u Beogradu, izjavila je portarolka Uprave za izrvšenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević.

Nastavak na TV Avala...

Maksimalno obezbeđenje zbog straha od osvete Luke Bojovića

Izvor: Blic, 25.Avg.2010

Sretko Kalinić (36) juče je pred zoru prebačen iz Zagreba u Beograd avionom „falkon” Vlade Srbije, uz velike mere bezbednosti zbog sumnji istražnih organa da Luka Bojović (36), osumnjičen kao novi predvodnik zemunskog klana, planira napad na njega, saznaje „Blic”...Zbog ovih sumnji, u Zagreb...

Nastavak na Blic...

Bojović je bio pretnja za Kalinića

Izvor: B92, 26.Avg.2010, 00:55

Beograd -- Prebacivanje Sretka Kalinića izvršeno uz velike mere bezbednosti zbog sumnji da Luka Bojović, osumnjičen da je novi vođa zemunaca, planira napad, piše "Blic"... U sredu pred zoru je Kalinić prebačen iz Zagreba u Beograd avionom "falkon" Vlade Srbije...Zbog ovih sumnji, u Zagreb su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.