Kakvo nas prokletstvo čeka posle posecanja hrasta?

Izvor: B92, 24.Jul.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvo nas "prokletstvo" čeka posle posecanja hrasta?

Najpoznatije drvo u Srbiji više ne postoji. Mučki, pod okriljem noći, posečen je čuveni hrast iz Savinca, koji se isprečio na putu Koridora 11. Predsednik opštine Savinac Miliša Nikolić je među onima koji smatraju da je ovo drvo bilo svetinja.

I zato čovek lepo kaže da je drvo posečeno "na nedostojanstven način" i da je to trebalo da se uradi tokom dana, uz prisustvo sveštenika, a ne "kada vampiri izlaze". Osim vampira, koji će sad sigurno potražiti novi dom, postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bojazan da bi sečenje hrasta moglo da donese još nevolja.

Stablo od 7,5 metara u obimu, krošnja od 30 metara, i 600 godina istorije, nestalo je za sat i po, koliko je trajalo ovo okrutno ubistvo. Krijući se u mraku, naoružani testerama, hrastu su presudila trojica radnika.

Iako izgleda da je hrast istrulio i da bi mu uskoro ionako došao kraj, meštani se plaše posledica ovakve nasilne smrti.

Pogledajte u prilogu šta su oni rekli za Bulevar B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.