Kakvo depresivno, jesenje jutro

Izvor: Mondo, 03.Sep.2014, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvo depresivno, jesenje jutro

Posle noćnog "potopa" novi septembarski dan u Srbiji najavljuje tmurno, jesenje vreme.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturom od 21 do 26 stepeni.

U Srbiji je jutros najtoplije u Negotinu, gde su u sedam časova izmerena 22 stepena, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 10 stepeni, dok u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pojedinim mestima pada kiša.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Sremskoj Mitrovici i na Zlatiboru, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša trenutno pada u Loznici, Valjevu, Sjenici, Požegi, Kruševcu, Leskovcu i Vranju. Grmljavine sa kišom ima u Novom Sadu, a grmljavine ima i u Velikom Gradištu.

U Kikindi, Banatskom Karlovcu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru izmereno je 18 stepeni.

Na Paliću, u Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Leskovcu i Vranju izmereno je 17 stepeni. U Somboru, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požegi i Kuršumliji izmereno je 16, Dimitrovgradu 15, na Crnom Vrhu 14, a na Zlatiboru i u Sjenici 13 stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, dana će duvati slab i umeren vetar, severni i severoistočni, a najniža temperatura vazduha iznosiće od 15 do 18 stepeni.

I u Beogradu će danas biti oblačno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, slabim i umerenim, severnim i severoistočnim vetrom. Najviša temperatura neće prelaziti 23 stepena Celzijusa.

Na području Srbije do 4. septembra lokalno se očekuje veća količina padavina, upozorava se u saopštenju.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 10. septembra, do ponedeljka biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Od utorka se očekuje razvedravanje. Temperatura će biti bez bitnije promene.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.