Kako prva dama pomaže poplavljenima?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako prva dama pomaže poplavljenima?

Fondacija supruge predsednika Srbije Dragice Nikolić obezbedila je 485 miliona dinara za sanaciju posledica majskih poplava i ova akcija se privodi kraju, izjavili su danas Dragica i Tomislav Nikolić.

Dragica i Tomislav Nikolić obišli su danas porodicu Kosić u selu Zarožje,

kao i porodice Lazić, Stefanović i Nenadović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u selu Gvozdac,

kojima su napravljene montažne kuće ili se zidaju nove.

Sredstvima Fondacije Dragice Nikolić

sagrađeno je 11 kuća u celoj Srbiji

od čega je osam montažnih, tri su zidane, dok je deset objekata adaptirano.

 

Predsednica Fondacije Dragica Nikolić izjavila je prilikom obilaska sela u okolini Bajine Bašte u kojima se zidaju tri nove kuće i postavljaju četiri montazna objekta, da svi objekti koje se grade sredstvima Fonadcije treba da budu useljeni u narednih mesec dana.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da se svi objekti završavaju u predviđenom roku i da će se Fondacija Dragice Nikolić vratiti onome zbog čega je i osnovana "a to je uređenje i izgradnja porodilišta i bolnica za decu".

 

"Nadamo se da više neće biti potrebno da pomažemo u situacijama poput majskih poplava ali ako se to i dogodi, ima puno ljudi koji veruju Fondaciji Dragice Nikolić i koji će pružiti podršku kada to bude potrebno", kazao je predsednik.

 

Prema rečima Dragice Nikolić, u toku su radovi na uređenju porodilišta u Novom Pazaru, Paraćinu, Leskovcu i Nišu.

 

"Pokušavamo da uradimo nešto gde god možemo širom Srbije na uređenju i izgradnji porodilišta", rekla je Dragica Nikolić.

 

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da lokalna samouprava pokušava da pomogne porodicama koje su oštećene u poplavama tako što će urediti pristupnu infrastrukturu i obezbediti opremu za kuće.

 

U Ubu su izgrađene tri montažne kuće a dve su adaptirane, u Varvarinu je sagrađena jedna montažna dok su dve kuće adaptirane. Fondacija je finansirala i adaptaciju dve kuće u Paraćinu, Koceljevi i selu Miokus dok je u Kraljevu obezbeđen materijal za adaptaciju 180 kuća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fondacija Dragice Nikolić vraća se starom zadatku

Izvor: Mondo, 19.Nov.2014

Fondacija supruge predsednika Srbije Dragice Nikolić obezbedila je 485 miliona dinara za sanaciju posledica majskih poplava i ova akcija se privodi kraju, izjavili su danas Dragica i Tomislav Nikolić...Foto: Tanjug, Sava Radovanović..Predsednica Fondacije Dragica Nikolić izjavila je prilikom obilaska...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.