Kako nemački navijači unose pirotehniku na stadion?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako nemački navijači unose pirotehniku na stadion?

Na utakmicama prvenstva u fudbalu u Nemačkoj i Austriji proteklog vikenda navijači su izazvali incidente unošenjem pirotehničkih sredstava, privremeno prekinuli mečeve, ali i uneli novu zabrinutost u dve zemlje.

Kod rezultata od 0:2 između bečke Austrije i LASK-a radikalni navijači Austrije prekinuli su susret na 10 minuta paljenjem pirotehnike, što je za sportskog direktora Austrije Petera Štegera bilo neprihvatljivo ponašanje pristalica, koje mora biti zabranjeno jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je opasno.

U Nemačkoj je u derbiju Berlina između Uniona i Herte došlo do "razmene" pirotehničkih sredstava između dva navijačka tabora.

Pirotehnika pala je i na sam trener, kao i na tribine, gde je jedna raketa pala u blizini dece, a druga na klupu Uniona.

Zbog ovakvog ponašanja sudija je prekinuo utakmicu, poslavši obe ekipe u svlačionicu, ali nakon dogovora sa policijom, susret je priveden kraju.

Visokotiražni berlinski dnevnik "Bild" postavlja pitanje kako uopšte pirotehnička sredstva dospeju u stadion pored opsežnih bezbednosnih kontrola.

"Bild" je, vodeći istragu, ustanovio da postoje mnogi načini i ističe da bezbednost na stadionu spada u nadležnost klubova.

Tako je list ustanovio da navijači, u cilju unošenja zabranjenih raketa, u noći pred utakmicu, provaljuju u stadion i skrivaju ih na tajno mesto.

Dalji trik je da ekstremne navijačke grupe poznaju ljude koji rade kod "ketering" firme, kojima daju novac da uz jelo "prošvercuju" u stadion i rakete da ih ostave na dogovoreno mesto.

Drugi način je da se pirotehnika da ženama da sakriju u donji veš, u nadi da "bezbednjaci" manje pretresaju žene.

Još jedan trik, začudio je "Bild", a to je da navijači pirotehnička sredstva skrivaju i u otvorima tela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.