Kako je napravljena beba đavo

Izvor: Blic, 17.Jan.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je napravljena beba đavo

Snimak bebe đavola koja plaši Njujorčane jedan je od najpopularnijih na početku ove godine, a za pravljenje malog čudovišta bio je potreban tim eksperata za specijalne efekte.

Video, koji zapravo predstavlja reklamu za horor film “Rođen iz mraka”, za samo tri dana na “JuTjubu” privukao je više od 30 miliona posetilaca.

Koncept reklame je osmislila agencija “Thinkmodo”.

Za pravljenje đavolje bebe i njenih kolica bilo je potrebno oko četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedelje, prenosi sajt "Mashable".

Beba je zapravo robot: unutar njenog tela od fiberglasa nalazi se 11 servo motora.

Koža bebe koja izgleda veoma realistično napravljena je od silikona.

Bebina kosa je napravljena od kozije dlake, a svaka vlas je posebno zalepljena na glavu.

Znoj je ustvari lubrikant “KY Jelly”, proizvođača “Johnson&Johnson”, a taj isti proizvod je korišćen i za vanzemaljsku sluz u filmovima “Alien” i “Predator”.

Vene koje se vide “ispod kože” su naslikane erbraš tehnikom.

Motori kolica su izvađeni iz električnih bušilica i maksimalna brzina im je 3,2 kilometara na čas.

Pošto beba đavo ima i ružnu naviku da povraća u mlazu, moralo se i oko toga potruditi. Za njen izbljuvak korišćena je voda, gustin i boja za hranu.

Brebom i kolicima su upravljale četiri osobe pomoću daljinskog upravljača.

Njen plač i ostali zvuci su se čuli iz zvučnika sakrivenog u kolicima i povezanih sa ajpodom.

Ipak, nije sve glatko išlo.

Jedan od problema je predstavljao izbljuvak, jer ga je beba isprva “lansirala” predaleko i u jednom trenutku njime pogodila jednog od snimatelja.

Pojas na kolicima se polomio kada im je točak zapeo u rupu na putu.

Kako je snimano u toku najveće hladnoće u Njujorku i polarnog vrtloga, motori koji pokreću bebine oči su se u jednom trenutku smrzli i beba nije mogla da trepće sve dok motore nisu ugrejali fenom za kosu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako je napravljena beba đavo

Izvor: Dzungla.org, 17.Jan.2014

Snimak bebe đavola koja plaši Njujorčane jedan je od najpopularnijih na početku ove godine, a za pravljenje malog čudovišta bio je potreban tim eksperata za specijalne efekte.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.