Kako do bolje saradnje sa Iranom u poljoprivredi ?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2022, 18:15

Kako do bolje saradnje sa Iranom u poljoprivredi ?

Iran je veliko tržište čiji potencijal je u Srbiji prepoznat, a kako se mogu inicirati konkretkni vidovi saradnje u poljoprivredi pokazuje primer iz zadružnog sektora.

Zemljoradnička zadruga Sloga iz Krajišnika pokrenula je inicijativu uspostavljanja saradnje sa poljoprivrednim subjektima iz Islamske Republike Iran na polju razmene poljoprivrednih proizvoda za veštačko đubrivo i sadni materijal. Institucionalni okvir za takav projekat daje međudržavni sporazum o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između Srbije I Irana.

Prvi put sam u Vojvodini kako bi se upoznao sa njenim agrarnim potencijalima. Mi u oblasti poljoprivrede zaista imamo velike ambicije kada je reč o saradnji sa Srbijom.

Tu postoji širok dijapazon mogućnosti. Mi smo zainteresovani za rataraske proizvode, a Iran može da ponudi ono što ovde nedostaje.

Uz razvoj ratarske proizvodnje i povećanje skladišnih kapaciteta zemljoradnička zadruga Sloga krupnim koracima realizuje razvojni program koji podrazumeva unapređenje voćarstva i ratarstva kroz koncept održivog sela, čulo se na godišnjoj skupštini te zadruge na kojoj je predočen i plan izgradnje malih proizvodnih aneksa, odnosno bio bašta kako be se seosko stanovništvo dodatno osnažilo, a mladi zadržali u Krajišniku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.