Kako da zaradite 5.000 evra za tri meseca

Izvor: Blic, 02.Jun.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da zaradite 5.000 evra za tri meseca

Branje jagoda u Finskoj, rad u polju špargli u Velikoj Britaniji, posao na brodu, konobarisanje u Crnoj Gori, vožnja rikši u Majamiju, rad sa morskim plodovima na Aljasci, ili na nekoj udaljenoj naftnoj bušotini, samo su neki od sezonskih poslova u inostranstvu za koje se mladi sve češće opredeljuju.

- Za branje jagoda u Finskoj prijavila sam se nekoliko meseci pre sezone kako bih imala vremena da dobijem boravišnu dozvolu. Javila sam se preko oglasa koji su dali vlasnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedne plantaže. Za svaki ubran kilogram dobijala sam nešto manje od tri evra, pa sam za tri meseca kući otišla sa oko 5.000 evra - kaže Marija Katić (30).

Načini na koje se ljudi zapošljavaju u inostranstvu su različiti - jedni idu preko agencija za zapošljavanje, drugi preko studentskih udruženja, treći se direktno javljaju na inostrane oglase, a mnogi putuju na crno, pa, kako kažu, šta im bog da.

Koliko je moguće zaraditi na drugim sezonskim poslovima u inostranstvu, pročitajte u štampanom i onlajn izdanju "24 sata".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako da za samo tri meseca zaradite 5.000 evra

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2014

Branje jagoda u Finskoj, rad u polju špargli u Velikoj Britaniji, posao na brodu, konobarisanje u Crnoj Gori, vožnja rikši u Majamiju, rad sa morskim plodovima na Aljasci, ili na nekoj udaljenoj naftnoj bušotini, samo su neki od sezonskih poslova u inostranstvu za koje se mladi sve češće opredeljuju..."Za...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.