Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2017, 19:34 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kako da spremite perfektno jaje na oko?
Sastojci za 1 osobu:
- 2 jaja
- 1 kašika ulja
Priprema:
Zagrejte tiganj, sipajte ulje pa razbijte jaja u tiganj. Pržite na jačoj vatri možda dva minuta, zatim smanjite vatru, pa kašikom prelijte vrelo ulje preko žumanaca. Prekrijte poklopcem i pecite još dva minuta. Jaja će ispustiti tekućinu, a preko žumanaca će se navući opna od belanaca. Zatim otklopite tiganj i zapecite na jačoj vatri, tako da tečnost ispari. Tek kod serviranja posolite i pobiberite jaja.
Možete poslužiti uz neku kobasicu i svežu papriku.
(Telegraf.rs)
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.