Kako da izbegnete  da vaša koža ne postane suva tokom zime

Izvor: Blic, 04.Nov.2012, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izbegnete da vaša koža ne postane suva tokom zime

Niske temperature tokom zime oštećuju prirodni sloj lipida, koji kožu čuva od isušivanja. Ne dozvolite da vremenski uslovi ostave tragove na vašem licu i telu, zato sledite nekoliko saveta.

1.Mažite se adekvatnim kremama

Sa promenom vremenskih uslova i nega vaše kože treba da se promeni. Zimi je umesto krema baziranih na vodi, najbolje koristiti one bogate uljima. Ulje stvara zaštitini sloj na koži koji čuva njenu vlažnost ibolje od bilo kog drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kozmetičkog sredstva.

2.Vodite računa o hidrataciji

Vazduh u toku zime isušuje kožu, pa je njoj neophodna hidratacija. Svakodnevno unosite litar do dva tečnosti i redovno konzumirajte voće i povrće. Jabuka, celer i krastavac izdvajaju se kao namirnice koje sadrže veliki procenat vode, smanjuju glad i hidriraju kožu.

3.Koristite kremu sa zaštitinim faktorom

O štetnom dejstvu sunca tokom leta se dosta zna, ali sunčevi zraci i za vreme zimskih meseci podjedanko oštećuju vašu kožui izazivaju crvenilo, opekotine i druge nepravilnosti. Kada se nalazite na otvorenom prostoru, uvek na svojoj koži imajte sredstvo sa zaštitnim faktorom.

4.Neka riblje ulje postane deo vaše ishrane

Studije su pokatale da riblje ulje sa svojim 3 omega kiselinama sprečava sušenje kože. Osobe koje su redovno uzimale prilule sa ribljim uljem za dve ndelje su primetile značajno poboljšanje izgleda svoje kože, kose i noktiju.

5.Nabavite ovlaživač vazduha

Da biste vratili vlažnost vazduha vašem domu, koristite ovlaživač. On obezbeđujući neophodnu vlagu, sprečava upalu i iraticiju membrana na koži, a samim tim i njeno isušivanje.

6.Izbegavajte toplu vodu

Iako tuširanje i umivanje toplom vodom prija, nemojte to raditi. Topla voda šteti akpilarima i uništava zaštitini sloj lipida na koži. Stručnjacii savetuju da u sredstva za kupanje dodaete bademovo ili jojobino ulje.

7.Ne ližite ispucala usta

Izgled vaših ispucalih usana dodatno će te naružiti ukoliko ih stalno ližete. Umesto toga , koristite balzam za usne ili napravite sami kod kuće zaštitino sredstvo koje možete spremiti na jednostavan način- nekoliko kapi maslinovog ulja pomešajte sa istom količinom meda.

8. Volite svoje ruke

Koža na rukama je veoma osetljiva, zato na njih nanosite debeli sloj kreme. Kada izlazite iz kuće, zaštitite ruke rukavicama, koje će pored ne vaših ruku, štititi i nokte od pucanja.

9.Obratite pažnju na napukle pete

Problem sa ispucalim petama rešićete masažom nogu u toploj vodi i nanošenjem hidratne kreme ili losiona. U stanu na nogama uvek morate imatii čarape i li papuče, a vašim stopalima će posebno prijati redovan tretman kod pedikira

.

10. Održavajte zdrav način života

Od vašeg stila života zavisi i izgled kože. Način ishrane, prisustvo ili odsustvo ostavlja tragove na koži. Zato konzumiraje zdravu hranu i redovno vežbajte.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.