Kakav dan: Pune ruke posla za Hitnu zbog snega

Izvor: Mondo, 03.Jan.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav dan: Pune ruke posla za Hitnu zbog snega

Sneg u Beogradu, koji pada bez prestanka od ranog jutra, zadao je muke putarima, građanima, ali i radnicima Hitne pomoći.

Lekari Hitne pomoći od jutros zbog snega imaju pune ruke posla, povećan je za 30 odsto broj poziva sa javnih mesta zbog padova na ulici i lomova kostiju.

U Hitnoj pomoći kažu da očekuju još više poziva.

"Za sada stižemo sve pacijente da zbrinemo. Problem nam predstavlja to što su očišćene samo glavne ulice, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sporedne, pa se teže dolazi do pacijenata", pojašnjavaju u Hitnoj za Tanjug.

Najviše je pacijenata sa prelomima ruku i nogu, a sve ih zbrinjavaju na ortopediji Zemunske bolnice.

Naglo zahlađenje ne odgovara ni hroničnim bolesnicima - astmatičarima i pacijentima s povišenim krvnim pritiskom.

Najugroženiji su kardiovaskularni bolesnici koji ionako imaju oslabljenu cirkulaciju, a hladnoća dodatno sužava krvne sudove što dovodi do dodatnog povećanja krvnog pritiska.

Evo kakva je situacija na beogradskim ulicama od jutros:

HAOS zbog snega: Mnogi išli peške do posla (FOTO)

Četvrti stepen pripravnosti zbog snega, posipa se so

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.