Kada me narod ne bude hteo, ja više neću da budem predsednik

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 22:30

"Kada me narod ne bude hteo, ja više neću da budem predsednik"

Predsedni Srbije Alesandar Vučić naveo je da će on biti predsednik sve dok ga narod bude hteo.

Komentarišući izjavu Zorana Lutovca, Vučić je kazao da se legitimitet proverava na drugi način, i da se to se radi putem istraživanja, koja oni, očigledno ne čitaju.

"To je njihov izbor. Legitimitet se proverava na drugačiji način. Ja vidim da oni ne čitaju istraživanja, ili čitaju ono što vole u svojim medijima, pa zato misle da stvari tako stoje. Da su pročitali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživanja ne bi mu palo na pamet da ovako priča. I oni koji me ne vole me poštuju. Niko u Srbiji neće da kaže Vučić je lenj, on se ne bori. Ne možete nikog da nađete ko će objektivno da kaže da rezultata nema", rekao je Vučić i dodao:

"Na kraju, ljudi kad dođu na glasanje donose odluku ne o meni i njima, već o svojoj deci. Samo zamislite kako bi izgledala država koju vode Obradović, Jovanović i Stamenkovska. Koliko bi nam trebalo da nemamo državu? Samo dva dana u šta bi se to pretvorilo i koliko bi trebalo da nam država sklroz nestane. Ne znam odakle vam pravo da vi birate o razdvajanju izbora, kao da je ovo fontana želja, pa ćete da birate pa ako vas ne slušam onda ćete da razbijate nešto. Za to se ide u zatvor".

Predsednik Srbije je objasnio da je potrebno da se dve trećine poslanika izjasni da žele proveru legitimiteta predsednika republike i da se onda se ide na referendum.

"Da vam prekratim muke, ako želite da proverite moj legitimitet. Postoji ustavna procedura - potrebno je dve trećine poslanika da se izjasni da žele proveru legitimiteta predsednika republike i onda se ide na referendum. Vi dođite do polovine potrebnih za samu proceduru, ja ću vam obezbediti ostatak i idemo u to. Ali onda ćemo da organizujemo i druge izbore, samo nemojte posle da se žalite vodovodu što ste sve izbore izgubili opet".

Još jednom je naglasio da biti predsednik sve dok ga narod želi.

"Ja sam davno rekao, biću predsednik dok imam legitimitet i dok me narod hoće. Kada me narod ne bude hteo, kada stvarno bude mislio da sam lopov i kriminalac, ja više neću da budem predsednik i neću nikada da idem iz ove zemlje jer sam danonoćno radio. Zašto se vodi sva ova kampanja. Oni više ne znaju šta da pričaju o meni, jer im niko ništa ne veruje", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Posle 27. maja više neću biti predsednik SNS, tako bi trebalo, od Vidovdana možda krenemo u kreiranje Pokreta. To ni slučajno ne znači gašenje SNS".

On je naglasio da je SNS "kor stranka srpskog naroda".

"Ja hoću da ubacimo ljude koji nisu bili u SNS, ljde iz drugih političkih partija, neke političke protivnike sa kojima možemo da nastavimo sa velikim i značajnim napretkom. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo 27. maja", dodao je.

Na pitanje ko će ga zameniti na čelu SNS, Vučić je kazao da ima u vidu troje ili četvoro ljudi, i dodao da kod njih ne izbacuju ljude iz stranke.

On je precizirao da će i dalje ostati član SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.