Kad bi bilo hrabrosti, Pupovac da bude ministar

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 10:14

"Kad bi bilo hrabrosti, Pupovac da bude ministar"

Zagreb -- Bivši hrvatski ministar ekonomije Goranko Fižulić izjavio da bi značajan iskorak za Hrvatsku bio da Milorad Pupovac bude ministar spoljnih poslova Hrvatske.

"Kada bi, na primer, kojim slučajem bilo hrabrosti i mudrosti da Pupovac preuzme Ministarstvo spoljnih poslova, to bi bio ogroman iskorak i promenio sliku Hrvatske te doveo Hrvatsku u novu poziviju prema susedima - Srbiji i BiH", rekao je Fižulić gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Smatra da ako manjine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne dobiju neko značajno ministarstvo, ako to bude samo mesto potpredsednika za neke delatnosti, onda će to biti neko drugi iz SDSS-a, ne bi, kaže, trebalo da bude Pupovac.

Predstavnik manjina na značajnoj funkciji u novoj hrvatskoj vladi bi, prema Fižuliću, “za Plenkovića bi bio veliki iskorak i bitno bi popravilo sliku Hrvatske, a i njegove buduće evropske ambicije bi bile osnažene”.

Hrvatska će, kaže, dobiti vladu koja bi se mogla nazvati, kako je rekao, vladom “Plenkovića i Pupovca”.

To bi, prema njegovim rečima, bilo nešto što je Hrvatska imala u vreme premijera Ive Sanadera, vlada sa nacionalnim manjinama.

Smatra ui da će nova vlada sa parlamentarnom većinom od 76 poslanika biti dovoljna Plenkoviću i da on neće u, kako je rekao, pregovaranja ili nagovaranja “pojedinaca iz Škorinog bazena, jer mu to jednostavno ne treba".

Rekao je da će Istarski demokratski savez (IDS) i ovoga puta, kao i u nekoliko navrata ranije podržati prećutno vladu HDZ-a, ali da on neće biti u vladajućoj većini.

Smatra i da će Plenkoviću biti mnogo lakše da napravi politike nego ekonomske promene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.