KV:Izgorele kuće u karton naselju

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KV:Izgorele kuće u "karton" naselju

Nekoliko romskih porodica iz Šatorskog naselja pored velike gradske deponije u Kraljevu, ostalo je bez svojih domova, koji su izgoreli u požaru.

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao je da je su u požaru koji je u nedelju izbio u Šatorskom naselju, izgorele dve improvizovane kuće u kojima je živelo nekoliko romskih porodica.

"Dva improvizovana objekta za stanovanje su potpuno izgorela, a bili su napravljeni od tepiha i kartona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Objekti su izgoreli za svega nekoliko minuta, jer su bili napravljeni od tih zapaljivih materijala. Vatrogasci su samo lokalizovali požar", rekao je Kočović.

U Šatorskom naselju nekada je živelo ukupno tridesetak domicilnih romskih porodica i Roma izbeglih sa Kosova i Metohije.

Većina kosmetskih Roma, u međuvremenu se odselila, a pojedine porodice su dobile čak i stanove u sagrađenoj zgradi za socijalno stanovanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u Kraljevu, izgorelo romsko naselje

Izvor: RTS, 23.Mar.2015

Nekoliko romskih porodica ostalo je bez doma u požaru koji je izbio u Šatorskom naselju, pored velike gradske deponije u Kraljevu. . Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao je Tanjugu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.