KURŠUMLIJKU PAS UJEO ZA OBE NOGE, TRAŽI DUPLU ODŠTETU

Izvor: Kurir, 16.Maj.2011, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURŠUMLIJKU PAS UJEO ZA OBE NOGE, TRAŽI DUPLU ODŠTETU

KURŠUMLIJA - Sedmoro građana, koje je pre dvadesetak dana u centru Kuršumlije ujeo pas lutalica, podneli su toj opštini zahtev za vansudsko poravnanje, a pojedini su tražili duplo više novca za štetu koju su pretrpeli nego što je propisano.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević kazao je da je problem što je jedna od oštećenih umesto 30.000 dinara, koliko opština isplaćuje, zatražila duplo više novca pošto ju je pas ujeo za obe noge.

Pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je istog dana pas ujeo još šestoro ljudi, pojedini su po ugledu na nju takođe zatražili istu sumu novca.

Milošević je kazao da će predstavnici opštine narednih dana razmatrati da li uopšte da sa njima postižu vansudsko poravnanje ili će ih uputiti da podnesu tužbe protiv opštine Kuršumlija. "Apsurdno je da neko traži duplo više nego što je to do sada bilo.

"Ona je zatražila duplo a ostali ljubomorni pa i oni traže duplo. To neće moći tako jer su među ujedenima i dva opštinska radnika. Mi ćemo prvo preispitati gde su opštinski radnici bili u toku radnog vremena kada ih je ujeo pas. Najverovatnije da ćemo ih sve uputiti da podnesu tužbu protiv opštine", kazao je Milošević.

On je kazao da je nakon opštinske odluke o isplati 30.000 dinara u vansudskom poravnanju onome koga ujede pas lutalica, broj ujedenih drastično porastao.

"Tu odluku smo doneli prošle godine, odmah nakon toga 'ujedeni' su bukvalno nasrnuli na opštinu. Bilo je nekoliko slučajeva da su mi kasnije neki priznali da su namerno jurili pse da ih ujedu da bi naplatili od opštine. U pitanju je veliko siromaštvo pa je ta naša odluka u jednom momentu dobrodošla pojedinima", kazao je Milošević.

Opština Kuršumlija je do sada građanima koji su pretrpeli ujede psa lutalice, isplatila više od milion dinara. Do kraja ove nedelje opština će odlučivati o zahtevima sedmoro građana koje je u jednom danu u centru Kuršumlije ujeo jedan pas lutalica.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veće kazne za ujed pasa

Izvor: S media, 16.Maj.2011

Sedmoro građana koje je pre dvadesetak dana u centru Kuršumlije ujeo pas lutalica podneli su toj opštini zahtev za vansudsko poravnanje. Pojedini građani tražili su duplo više novca za štetu koju su pretpreli nego što je propisano. ..Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.