KUD Abrašević iz Niša gost Moravca iz Diseldorfa

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUD "Abrašević" iz Niša gost Moravca iz Diseldorfa

KUD Moravac iz Diseldorfa je u nedelju, 12. maja, priredio veličanstveni koncert u Gradskom pozorištu u Ratingenu.

Ovaj ansambl, koji od 1977. godine postoji u okviru Crkvene opštine u Diseldorfu, potrudio se da u pozorišnoj atmosferi brojnoj publici prikaže bogatstvo srpske narodne tradicije.

Scenom su prodefilovali najmlađi članovi Moravca, koji nastupaju u okviru sekcije školice folklora, kao i članovi Moravčevog omladinskog ansambla. Prvi izvođački ansambl >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Moravca, koji beleži zapažene nastupe u Nemačkoj, širom Evrope i u Srbiji, predstavio se publici šarolikim programom.

Ovaj nesvakidašnji koncert su uveličali i gosti, KUD "Abrašević" iz Srbije i KUD Kolo iz Esena. Posetom KUD-a "Abrašević" ansamblu iz Diseldorfa produžena je zajednička saradnja i prijateljstvo ansambala, započeto još prošle godine, kada je povodom gostovanja KUD-a Moravac u Nišu priređen koncert u punoj sali Doma vojske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.